Geniet van je kind

Vandaag, precies 19 jaar geleden werd mijn zoon geboren. Ik werd voor het eerst moeder en keek ernaar uit hem in mijn armen te sluiten. Ik hield meteen van hem met heel mijn hart en dat zal ook nooit overgaan.

Dankbaar

Ik ben dankbaar voor elke dag dat hij in mijn leven is. Hoewel hij ondertussen is gaan studeren en we elkaar niet meer elke dag zien, voel ik me met hem verbonden. Hij gaat zijn eigen weg en doet dat met overgave en enthousiasme. Ik weet dat het goed met hem gaat. Hij gaat zijn eigen weg en daar geniet hij enorm van.

Geniet van je kind

Als jonge moeder las ik onderstaand gedicht. Het was destijds echt een eye-opener. Het heeft me geleerd om dankbaar te zijn voor elk moment met hem en het bewust te beleven. Door tijd met hem door te brengen gaf (en geef) ik hem niet alleen een groot cadeau, maar vooral ook aan mezelf. Want wie weet wat het leven brengt? Helaas ken ik de auteur niet maar ik geef deze wijze les graag door. Zou het niet prachtig zijn als alle ouders op deze manier naar hun kinderen kijken?

To My Child  

 

Just for this morning,

I’m going to smile when I see your face and laugh when I feel like crying.

 

Just for this morning,

I’ll let you choose what you want to wear, and smile and say how perfect it is.!

 

Just for this morning,

I’m going to step over the laundry, and pick you up and take you to the park to play.

 

Just for this morning,

I’ll leave the dishes in the sink, and let you teach me how to put that puzzle of yours together.

 

Just for this afternoon,

I’ll unplug the telephone and keep the computer off and sit with you in the back yard and blow bubbles.

 

Just for this afternoon,

I’ll not yell once, not even a tiny grumble when you scream and whine for the ice cream truck and I’ll buy you one if he comes by.

 

Just for this afternoon,

I won’t worry about what you are going to be when you grow up, or second guess every decision I have made where you are concerned.

 

Just for this afternoon,

I’ll let you help me bake cookies and won’t stand over you trying to fix them.

 

Just for this afternoon,

we’ll go to McDonald’s and buy us both a Happy Meal so you can have both toys.

 

Just for this evening,

I’ll hold you in my arms and tell you a story about how you were born and how much I love you.

 

Just for this evening,

I’ll let you splash in the tub and not get angry.

 

Just for this evening,

I’ll let you stay up late while we sit on the porch and count all the stars.

 

Just for this evening,

I’ll snuggle beside you for hours and miss my favourite TV shows.

 

Just for this evening when I run my fingers through your hair as you pray, I’ll simply be grateful that God has given me the greatest gift ever given.

 

I’ll think about the mothers and fathers who are searching for their missing children, the mothers and fathers who are visiting their children’s graves instead of their bedrooms, and mothers and fathers who are in hospital rooms watching their children suffer senselessly, and screaming inside that they can’t handle it anymore.

 

And when I kiss you good night I will hold you a little tighter, a little longer.

It is then that I’ll thank God for you and ask him for nothing, except one more day……..